Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Saus til ribbe m/tilbehør?

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 19-12-06, 08:54   #1
daffy
Bør lage seg en tittel selv
 
daffy sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 5.546
Blogginnlegg: 17
daffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Saus til ribbe m/tilbehør?

Opprinnelig lagt inn av Madam Mim, her.

Kjære Elisabet, ikke bruk posesaus på julaften, da....Det er lett å lage brun saus!

Grunnoppskrift:
5 dl. eller 4-6 porsjoner
2 toppede ss. hvetemel
2 ss. smør
4-6 dl. kraft (kjøp i velassortert butikk)
1/2 dl matfløte
negro sukkerkulør for pen farge
salt og pepper

Start med å smelte smøret i en gryte.Tilsett hvetemelet og rør det jevnt med en visp. Middels varme.

Tilsett kjøttkraft og la det koke i 5-6 minutter, tilsett evt mer kraft dersom sausen blir for tykk, rør hele tiden mens du har i kraften slik at det blir uten klumper. Ha i fløten og salt og pepper. Smak til. Ferdig.

Du kan godt lage dobbel porsjon, og lage sausen tidligere på dagen for bare å varme opp før middagen. Når ribba er ferdig heller du evt tiloversbleven stekesjy oppi sausen og blander det inn.


Hvilket merke og hvor får du tak i den kraften du bruker til brun saus? De jeg har funnet på glass på Ica ol koster 70 kr for et glass ...

daffy er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 19-12-06, 09:21   #2
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Saus til ribbe m/tilbehør?

Opprinnelig lagt inn av daffy, her.

Hvilket merke og hvor får du tak i den kraften du bruker til brun saus? De jeg har funnet på glass på Ica ol koster 70 kr for et glass ...

De glassene er helt topp. Bruk et slikt glass og spe med vann til passe mengde. Jeg pleier selv å kjøpe hos slakteren, man kan få kjøttdisken til å bestille eller man kan kjøpe en pose oksehaler og koke selv.

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 04:44.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no