Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Et oppgjør med drittmaten

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 23-02-13, 13:17   #1
Tallulah
Glamorøs
 
Tallulah sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 60.224
Blogginnlegg: 640
Tallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Et oppgjør med drittmaten

Jeg mener ikke at alle skal gå på bondens marked, men der finner man kjøttboller hvor hovedandelen faktisk er kjøtt, ikke soyaprotein. Jeg er enig med Annemede at utvalget på nærbutikkene må bli bedre. Jeg skulle lage lapskaus her om dagen, men det fantes ikke billigkjøtt. Alt var indre- og ytrefilet.

Og selvsagt må forbrukerne ta mye av skylden for at det har blitt sånn.

__________________

Tallulah er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 23-02-13, 13:22   #2
Blåbær
Tankefull
 
Blåbær sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Østlandet
Innlegg: 5.944
Blogginnlegg: 59
Blåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Et oppgjør med drittmaten

Opprinnelig lagt inn av Tallulah, her.

Jeg mener ikke at alle skal gå på bondens marked, men der finner man kjøttboller hvor hovedandelen faktisk er kjøtt, ikke soyaprotein. Jeg er enig med Annemede at utvalget på nærbutikkene må bli bedre. Jeg skulle lage lapskaus her om dagen, men det fantes ikke billigkjøtt. Alt var indre- og ytrefilet.

Og selvsagt må forbrukerne ta mye av skylden for at det har blitt sånn.

"Billigkjøttet" er jo like dyrt som filetene også. Høyrygg og rundbiff koster like mye som fine biffer.

Enig i at det er forbrukerene som har skapt utvalget vi har, vi er opptatt av pris og enkelthet. Spesiellt når det gjelder kjøtt og fisk så får vi i stor grad det vi betaler for.

__________________
Mor til: Sjarmtrollet 04 og Minitrollet 08.
Blåbær er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 23-02-13, 13:27   #3
Carpe Diem
Bør lage seg en tittel selv
 
Carpe Diem sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2006
Innlegg: 3.678
Carpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Et oppgjør med drittmaten

Opprinnelig lagt inn av Blåbær, her.

"Billigkjøttet" er jo like dyrt som filetene også. Høyrygg og rundbiff koster like mye som fine biffer.

Dette har jeg også lagt merke til. Hvorfor har det egentlig blitt slik? Det var jo ikke slik tidligere

__________________
x x x
Carpe Diem er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 23-02-13, 13:32   #4
løve70
Enda en som trener
 
løve70 sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 18.517
løve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt av
Standard

Sv: Et oppgjør med drittmaten

Opprinnelig lagt inn av Carpe Diem, her.

Dette har jeg også lagt merke til. Hvorfor har det egentlig blitt slik? Det var jo ikke slik tidligere

Gjør det egentlig det? Jeg kjøper ikke så ofte biff, men når jeg gjør kjøper jeg kvalitet og det har ikke samme pris som rundbiff for å si det sånn....

løve70 er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 23-02-13, 13:52   #5
Carpe Diem
Bør lage seg en tittel selv
 
Carpe Diem sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2006
Innlegg: 3.678
Carpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Et oppgjør med drittmaten

Opprinnelig lagt inn av løve70, her.

Gjør det egentlig det? Jeg kjøper ikke så ofte biff, men når jeg gjør kjøper jeg kvalitet og det har ikke samme pris som rundbiff for å si det sånn....

Jeg synes det skiller overraskende lite prismessig.
Pris for entrecote (jeg liker den best til biffmåltider pga fettmarmoreringen) på de vanlige matbutikkene er noe av de samme som grytekjøtt, dvs ofte litt over 200,- kg. Kjøper jeg biff hos den lokale slakteren er prisen selvfølgelig høyere

__________________
x x x
Carpe Diem er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 23-02-13, 13:55   #6
C.D
Bør lage seg en tittel selv
 
C.D sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2012
Hvor: opp ei trapp og inn ei dør
Innlegg: 1.721
C.D er populærC.D er populærC.D er populærC.D er populær
Standard

Sv: Et oppgjør med drittmaten

Opprinnelig lagt inn av Robyn, her.

Jeg syns at uansett hvilken type mat jeg spiser, om det så er hest eller laks, så skal jeg vite at det jeg kjøper i butikken er trygge matvarer. At burgeren inneholder hest bryr meg ikke veldig (men det SKAL stå på pakka), men dersom hesten gikk på steroider bryr det meg straks veldig mye mer.

Jeg vil mye heller ta et oppgjør med disse matgigantene for å skjerpe rutiner og sørge for riktig merking enn å legge skylden over på de som spiser fiskepinner eller Findusburgere. Det blir for enkelt å si at det bare er å gå på bondens marked. De har ikke råvarer nok dersom alle plutselig skulle dukke opp for å handle der.

Enig i denne

__________________
Attpåknerten, november 09
C.D er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 23-02-13, 14:01   #7
løve70
Enda en som trener
 
løve70 sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 18.517
løve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt av
Standard

Sv: Et oppgjør med drittmaten

Opprinnelig lagt inn av Carpe Diem, her.

Jeg synes det skiller overraskende lite prismessig.
Pris for entrecote (jeg liker den best til biffmåltider pga fettmarmoreringen) på de vanlige matbutikkene er noe av de samme som grytekjøtt, dvs ofte litt over 200,- kg. Kjøper jeg biff hos den lokale slakteren er prisen selvfølgelig høyere

Indrefilet jeg foretrekker til biff koster vel rundt 400,- så prisforskjellen er da ganske så stor. Men ja, forskjellen mellom entrecote og grytekjøtt er nok ikke så veldig stor.

Jeg synes ærlig talt ikke maten her til lands er så billig heller, om man ser bort fra billigvarer/billigbutikker.

løve70 er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 23-02-13, 15:03   #8
Carpe Diem
Bør lage seg en tittel selv
 
Carpe Diem sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2006
Innlegg: 3.678
Carpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Et oppgjør med drittmaten

Opprinnelig lagt inn av løve70, her.

Indrefilet jeg foretrekker til biff koster vel rundt 400,- så prisforskjellen er da ganske så stor. Men ja, forskjellen mellom entrecote og grytekjøtt er nok ikke så veldig stor.

Jeg synes ærlig talt ikke maten her til lands er så billig heller, om man ser bort fra billigvarer/billigbutikker.

Indrefilet er dyrere ja
Jeg lager det meste fra bunn av, og spiser ikke slike produkter som ferdig lasagne etc. Er glad for det i disse dager
Her er vi så heldige å ha både Bondens marked og lokal slakter i nærheten så jeg skal ikke klage på utvalget. Men det er ikke avgjørende for å ha et godt kosthold med mat lagt fra bunnen av. Til og med på Rema har de masse grønnsaker, og rene kjøttvarer (desverre mer og mer tilsatt salt/vann i kjøttet dog...)

__________________
x x x
Carpe Diem er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 23-02-13, 13:35   #9
Lavender
Passe aktiv
 
Lavender sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2010
Hvor: Sentralt
Innlegg: 11.218
Lavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de flesteLavender er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Et oppgjør med drittmaten

Opprinnelig lagt inn av Carpe Diem, her.

Dette har jeg også lagt merke til. Hvorfor har det egentlig blitt slik? Det var jo ikke slik tidligere

Det kommer nok av liten etterspørsel og store vrakkostnader. Og det er ikke prissensitivt for kjeden, ikke noe de får VG oppslag for hvis prisen pr kg er høy. Vi er på jakt etter slikt kjøtt når jeg er hjemme hos mamma og vi er mange til middag. Det får vi ofte billig pga dato.

Jeg er ellers helt enig med HI. Det er visstnok kun 10% av oss som leser innholdsfortegnelsen. Kanskje enda færre som bryr seg om hvor maten kommer fra. Og det er for mange som lar seg lokke av pris, selv om mange svarer nei på det spm når de blir spurt.

Vi bor i et vidstrakt land med høye transportkostnader og industriarbeidere som har en ok minstelønn og sosiale goder. Vi må regne med å betale litt for maten, kanskje heller spise mindre og mer vegetarisk. Vi bruker liten andel av lønnen vår på mat sammenlignet med andre europeiske land.

__________________
06 & 08 .
Lavender er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 23-02-13, 13:24   #10
løve70
Enda en som trener
 
løve70 sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 18.517
løve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt av
Standard

Sv: Et oppgjør med drittmaten

Som et lite apropos her er jeg iferd med å totalt bokoitte nærbutikken min (Rema 1000). Der har merkevarer blitt erstattet med utvanna kyllingfilet og blandingsprodukt som ikke engang heter kjøttdeig lengre.

løve70 er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 05:01.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no